No pensava que les llenties quedessin tan bones amb el Thermomix, ha estat un descobriment!! Aquests dies amb tants àpats contundents, ens venia de gust algun plat sensill i cassolà. Pensava fer-les amb xoriç, però era diumenge i els badulakes no n'acostumen a tenir. I sobrassada? la que quedava a la nevera era massa vella, ehem! un perill! Finalment vaig descobrir una salsitxa alemanya fumada tipus frankfurt. Ja et tinc! hehehe!
Ingredients (per 3-4 persones)
- 200 g de llenties pardines (jo les he posat en remull 2h, si s'utilitzen les convencionals, cal deixar-les tota la nit)
- 1 salsitxa fumada tipus frankfurt
- 2 pastanagues
- 175 g de carbassa
- 100 g de ceba
- 1 braquilló d'api
- 70 g de xampinyons (opcional)
- 1 dent d'all
- 1 fulla de llaurer
- 600 g d'aigua
- 40 g d'oli d'oliva
- pimentó dolç i picant
- sal
Preparació
- Poseu l'oli al vas amb l'all, les pastanagues, la carbassa, la ceba, els xampinyons i l'api (tot a trossos grossos i més o menys uniformes) i piqueu 4 segons, velocitat 5. Tot seguit afegiu-hi la salsitxa a rodanxes.
- A continuació, programeu 10 minuts, varoma, velocitat 1 i gir esquerre.
- Afegiu les llenties, l'aigua, el pimentó (jo en vaig posar mitja culleradeta de dolç i mitja de picant), la sal i el llaurer.
- Programeu 30 minuts, 100ºC, velocitat cullera i gir esquerre i comproveu que les llenties hagin quedat tendres.
No hay comentarios:
Publicar un comentario