lunes, 21 de diciembre de 2009

Plum-cake de nous i taronja



A mi la fruita confitada no em sol agradar gaire. Per això, quan vaig veure aquesta recepta de plum-cake pràcticament sense fruita confitada, em vaig animar de seguida a fer-la. La idea original surt de la classe de cuina de les Cotxeres de Sants, on l'Anna Maria fa les delícies dels alumnes i de rebot, les de les famílies ;-)

Ingredients
  • 200 g de farina
  • 3 ous
  • 100 g de nous trossejades
  • mig sobre de llevat Royal
  • 50 mL de Cointreau
  • 125 g de sucre
  • el suc d'una taronja i la meitat de la pell sense gens de blanc
  • 6 rodanxes de taronja confitada
  • 150 g de mantega pomada
  • Pepites de xocolata per a pastissos (opcional)
  • Sucre llustre per a guarnir
Preparació
  1. Unteu molt bé un motllo de plum-cake amb mantega. Folreu la base del motllo amb paper de forn, també untat amb mantega per totes dues cares.
  2. Macereu 3 rodanxes de taronja confitada tallades a trossets, amb el Cointreau i una mica d'aigua.
  3. Bateu la mantega amb el sucre fins a què us quedi una crema fluïda. Us aconsello que poseu el recipient damunt el foc (al mínim) durant estonetes breus mentre barregem, veureu el resultat.
  4. A continuació afegiu 2 dels ous. És important que no afegiu l'ou següent fins a què l'anterior no s'hagi integrat del tot a la barreja.
  5. Talleu la pell de la taronja natural en tiretes molt fines i petitones (no heu de deixar cap part blanca)
  6. Afegiu a la massa un raig de Cointreau i el suc d'una taronja (no us estranyi que la mescla agafi aspecte de "tallada")
  7. Incorporeu-hi el darrer ou.
  8. Afegiu el llevat i la farina a la massa, tot barrejant.
  9. Piqueu les nous i incorporeu-les.
  10. Enfarineu els trossets de taronja natural i els de taronja confitada i afegiu-los.
  11. Afegiu també les pepites de xocolata i barregeu.
  12. Aboqueu la barreja al motllo i fornegeu en el forn preescalfat a 180ºC durant 45-50 minuts aproximadament (que en punxar el cake, el punxó surti sec).
  13. A mitja cocció, si veieu que la superfície es torra massa, podeu cobrir el pastís amb un tros de paper de forn o d'alumini.
  14. Quan manquin 10 minuts de cocció, guarniu el cake amb unes nous senceres 3 talls restants de taronja confitada.
  15. Finalment, un cop fora del forn, podeu escampar-hi sucre llustre per sobre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario