A mi la fruita confitada no em sol agradar gaire. Per això, quan vaig veure aquesta recepta de plum-cake pràcticament sense fruita confitada, em vaig animar de seguida a fer-la. La idea original surt de la classe de cuina de les Cotxeres de Sants, on l'Anna Maria fa les delícies dels alumnes i de rebot, les de les famílies ;-)
Ingredients
- 200 g de farina
- 3 ous
- 100 g de nous trossejades
- mig sobre de llevat Royal
- 50 mL de Cointreau
- 125 g de sucre
- el suc d'una taronja i la meitat de la pell sense gens de blanc
- 6 rodanxes de taronja confitada
- 150 g de mantega pomada
- Pepites de xocolata per a pastissos (opcional)
- Sucre llustre per a guarnir
Preparació
- Unteu molt bé un motllo de plum-cake amb mantega. Folreu la base del motllo amb paper de forn, també untat amb mantega per totes dues cares.
- Macereu 3 rodanxes de taronja confitada tallades a trossets, amb el Cointreau i una mica d'aigua.
- Bateu la mantega amb el sucre fins a què us quedi una crema fluïda. Us aconsello que poseu el recipient damunt el foc (al mínim) durant estonetes breus mentre barregem, veureu el resultat.
- A continuació afegiu 2 dels ous. És important que no afegiu l'ou següent fins a què l'anterior no s'hagi integrat del tot a la barreja.
- Talleu la pell de la taronja natural en tiretes molt fines i petitones (no heu de deixar cap part blanca)
- Afegiu a la massa un raig de Cointreau i el suc d'una taronja (no us estranyi que la mescla agafi aspecte de "tallada")
- Incorporeu-hi el darrer ou.
- Afegiu el llevat i la farina a la massa, tot barrejant.
- Piqueu les nous i incorporeu-les.
- Enfarineu els trossets de taronja natural i els de taronja confitada i afegiu-los.
- Afegiu també les pepites de xocolata i barregeu.
- Aboqueu la barreja al motllo i fornegeu en el forn preescalfat a 180ºC durant 45-50 minuts aproximadament (que en punxar el cake, el punxó surti sec).
- A mitja cocció, si veieu que la superfície es torra massa, podeu cobrir el pastís amb un tros de paper de forn o d'alumini.
- Quan manquin 10 minuts de cocció, guarniu el cake amb unes nous senceres 3 talls restants de taronja confitada.
- Finalment, un cop fora del forn, podeu escampar-hi sucre llustre per sobre.
No hay comentarios:
Publicar un comentario