Ja tenim el fred aquí i no paro de fer sopes i cremes. Només he de pensar...avui de què la faig? obrir la nevera i arreplegar una mica d'aquí i d'allà. A més a més la maquineta TMX és d'una utilitat enorme per fer el fet. Aquesta és una crema de xampinyon boníssima i molt senzilla de fer. Si teniu l'aparell, us animo a provar-la perquè val la pena. Amb les mides que us indico queda una textura força espesseta i n'hi ha per 2-3 persones. Si la voleu més líquida, podeu allargar-la amb una mica més de llet.
Ingredients
- 2 patates mitjanetes
- 250 g de xampinyons
- 2 porros
- 30 g d'oli d'oliva
- 250 g de llet (la meva semidesnatada)
- sal i pebre
- nou moscada recent ratllada
Preparació
- Renteu els xampinyons i talleu-ne els peus. Peleu les patates i talleu-les en trossos grossos. Talleu les parts blanques dels porros i partiu-les en 3-4 trossos.
- Escalfeu l'oli: 5 minuts, Varoma, velocitat 1.
- Tritureu els porros: 3 segons, velocitat 4.
- Sofregiu els porros: 5 minuts, Varoma, velocitat 1.
- Afegiu els xampinyons i les patates al vas i tritureu 4 segons, velocitat 4.
- Afegiu-hi la sal, el pebre i la nou moscada.
- Programeu 40 minuts, 90º, velocitat 1 (la cocció a 90º ens permet fer la crema només amb llet sense que vessi).
- Tritureu: 1 minut, 30 segons, velocitat 7.
Per cert, també vaig fer aquesta crema sense els porros (o sigui estalviant el pas inicial) i queda igualment bona.
No hay comentarios:
Publicar un comentario