martes, 1 de diciembre de 2009

Esbergínies farcides de pollastre i bolets


Aquesta recepta és el resultat de tenir un parell d'esbergínies ben maques i el remanent del farcit de les crestes de pollastre i bolets que m'esperava al congelador. Tot s'aprofita! I certament, va quedar un plat molt fi...per llepar-se els dits!


Ingredients
  • 2 esbergínies
  • 1 llauneta de salsa de tomàquet natural
  • 1 ceba
  • formatge parmesà (en el meu cas: Grana Padano...la versió econòmica)
  • sal, pebre i sucre

Preparació

  1. Partiu les esbergínies longitudinalment i buideu-les. A continuació, pinteu-les amb oli i salpebreu-les.

  2. Coeu les esbergínies cap per avall, dins una vaporera, en una cistelleta dins una olla al vapor o bé en el recipient Varoma del thermomix. Estaran llestes al cap de 15 minuts (poseu-les a coure un cop surti vapor).

  3. Talleu la polpa de les esbergínies a trossets petits.

  4. Sofregiu la ceba talladeta i un cop daurada, afegiu-hi la polpa de les esbergínies. Deixe-ho coure a foc lent, remenant de tant en tant, fins a què quedi tot ben confitat.

  5. A part, sofregiu el tomàquet amb un raig d'oli d'oliva, sal, pebre i una culleradeta de sucre, i deixeu que redueixi.

  6. Un cop la ceba i la polpa estiguin ben confitades, agegiu-hi el farcit de les crestes de pollastre i bolets, i barregeu bé.

  7. Farciu les esbergínies amb la barreja. Esteneu-hi per sobre una capa de salsa de tomàquet i repartiu una mica de formatge parmesà recent ratllat pel damunt.

  8. Poseu les esbergínies en una safata de forn i coeu-les 10 minuts al forn preescalfat a 200º. Acabeu amb uns minuts de grill per gratinar el formatge.

No hay comentarios:

Publicar un comentario