Aquesta recepta és el resultat de tenir un parell d'esbergínies ben maques i el remanent del farcit de les crestes de pollastre i bolets que m'esperava al congelador. Tot s'aprofita! I certament, va quedar un plat molt fi...per llepar-se els dits!
Ingredients
- 2 esbergínies
- 1 llauneta de salsa de tomàquet natural
- 1 ceba
- formatge parmesà (en el meu cas: Grana Padano...la versió econòmica)
- el farcit de les crestes de pollastre i bolets
- sal, pebre i sucre
Preparació
- Partiu les esbergínies longitudinalment i buideu-les. A continuació, pinteu-les amb oli i salpebreu-les.
- Coeu les esbergínies cap per avall, dins una vaporera, en una cistelleta dins una olla al vapor o bé en el recipient Varoma del thermomix. Estaran llestes al cap de 15 minuts (poseu-les a coure un cop surti vapor).
- Talleu la polpa de les esbergínies a trossets petits.
- Sofregiu la ceba talladeta i un cop daurada, afegiu-hi la polpa de les esbergínies. Deixe-ho coure a foc lent, remenant de tant en tant, fins a què quedi tot ben confitat.
- A part, sofregiu el tomàquet amb un raig d'oli d'oliva, sal, pebre i una culleradeta de sucre, i deixeu que redueixi.
- Un cop la ceba i la polpa estiguin ben confitades, agegiu-hi el farcit de les crestes de pollastre i bolets, i barregeu bé.
- Farciu les esbergínies amb la barreja. Esteneu-hi per sobre una capa de salsa de tomàquet i repartiu una mica de formatge parmesà recent ratllat pel damunt.
- Poseu les esbergínies en una safata de forn i coeu-les 10 minuts al forn preescalfat a 200º. Acabeu amb uns minuts de grill per gratinar el formatge.
No hay comentarios:
Publicar un comentario