Us animo moltíssim a què no passeu de llarg aquesta recepta, perquè el resultat és espectacular. Jo tampoc tenia massa fe en què un polvoró em pogués entusiasmar, però paraula que fets a casa són deliciosos. Aquesta recepta també l'he tret del taller de cuina de l'Anna Maria Obiols de les Cotxeres de Sants, que la veritat sigui dita, en sap un niu!!
Ingredients
- 200 g de farina
- 100 g d'ametlles torrades
- mig sobre de llevat Royal
- mitja cullerada de canyella en pols
- 100 g de llard de porc
- 150 g de sucre llustre
- 1 clara d'ou
- 1 llimona
Preparació
- Ratlleu les ametlles, prèviament pelades. Recomano que utilitzeu un ratllador d'aquests manuals amb manivel.la, ja que interessa que l'ametlla no deixi anar oli, cosa que passa si la molem.
- Ratlleu la pell de la llimona (només la part groga)
- Feu un volcà amb la farina i podeu enmig tota la resta d'ingredients, és a dir: 75 g del sucre llustre (reservar la resta per empolsinar els polvorons), la clara d'ou, les ametlles ratllades, la pell de la llimona, la canyella, el llevat i la llard.
- Barregeu-ho tot amb una forquilla i tot seguit amasseu-ho fins a que quedi una pasta homogènia.
- Amb un corró, esteneu la massa, fins a què tingui un gruix aproximat de mig centímetre.
- Utilitzeu un tallapastes de la forma que més us agradi per a formar els polvorons.
- Col·loqueu els polvorons sobre un silpaat i enforneu (en forn preescalfat a 180ºC) durant uns 15 minuts (doneu la volta a la safata a mitja cocció)
- Finalment, deixeu-los refredar i guarniu-los amb una capa generosa de sucre llustre pel damunt.
- Va molt bé desar-los en una caixeta de llauna...si duren...
No hay comentarios:
Publicar un comentario