jueves, 5 de noviembre de 2009

Com fer panellets de pastisseria


Jo sempre havia fet els panellets al cole, amb una patata bullida amb pell, l'ametlla molta, etc... Qui no els ha fet així? Aquest any però, he fet panellets de pastisseria bona, això és: sense patata, ni moniato. Només amb ametlla, sucre i clara d'ou. Resultat? Espectacular!!

Ingredients

Per la massa
500 g d'ametlla molta
400 g de sucre llustre
3 clares d'ou
pell ratllada d'1 llimona

I segons el tipus de panellet
avellana molta, coco ratllat, cafè en pols, pinyons, cireretes confitades, pell de llimona, xocolata per fondre,...

Preparació

  • El dia abans fer la massa base, ja que haurà de reposar almenys 24 hores a la nevera. Això ens facilitarà la manipulació de la massa a l'hora de formar els panellets.
  • Per fer la massa base: en un recipient barrejar el sucre llustre amb l'ametlla molta, la pell de la llimona ratllada i les clares d'ou batudes. Treballar la massa amb les mans fins a què quedi ben uniforme.
  • Modelar la massa en forma de cilindre gruixut, embolicar-la amb film i desar-la a la nevera. Deixar reposar 24 hores.

  • Panellets de xocolata: barrejar una part de la massa amb xocolata fondant prèviament fosa (al bany maria o al microones). Modelar boletes i arrebossar-les amb sucre llustre.
  • Panellets de pinyons: primer de tot, molta paciència!! a continuació, formar boletes amb la massa i untar-les amb clara d'ou. Tot seguit anar enganxant-hi els pinyons per tota la superfície. Pintar-los amb rovell d'ou.
  • Panellets de coco: barrejar la massa amb una mica de clara d'ou i coco ratllat. La clara d'ou evita que quedin massa eixuts. Formar una mena de bolets, espolsar-hi coco ratllat per sobre i pintar-ne les puntetes amb rovell d'ou.
  • Panellets d'avellana: barrejar la massa amb avellana torrada molta i clara d'ou. Formar boletes i arrebossar-les amb sucre llustre. Cap al final de la cocció al forn, es pot afegir una avellana torrada damunt de cada panellet.
  • Posar els panellets en una safata, sobre paper de forn o un silpat. Fornejar a 180ºC durant uns 10-12 minuts en el forn ja preescalfat.
Aquests són els panellets que jo vaig fer, però no cal dir que admeten un munt de variacions!

1 comentario: