domingo, 25 de julio de 2010

Pa de motllo amb nous



Aquest és un pa de motllo que vaig fer seguint la idea de Gusete a MTM, però amb algunes variacions. Va quedar boníssim i el repeteixo quasi cada setmana per als entrepans de la feina. Una de les coses que més m'agrada és que es fa amb massa mare i molt poc llevat comercial i així el gust és molt més bo. A més a més és força senzill de fer...i un perill, perquè es menja sol!!

Ingredients:
  • 70 g de massa mare de blat (això per l'estiu de Barcelona, 150 g a l'hivern)
  • 1.5 g de llevat sec instantani (3.3 g a l'hivern)
  • 100 g de farina de sègol integral
  • 370 g de farina de força de blat
  • 140 g d'aigua
  • 130 g de llet
  • 12 g de sal
  • 32 g d'oli d'oliva verge extra
  • 20 g de mel o melassa
  • 100 g de nous trossejades

Elaboració:
  • Primer barregeu tots els ingredients en un bol i deixeu reposar uns 15 minuts
  • A continuació amasseu i deixeu reposar la massa tapada uns 10 minuts. Passat aquest temps, estireu la massa sobre el marbre (untat amb una mica d'oli perquè no s'enganxi) fent un rectangle i repartiu les nous per damunt. Llavors plegueu la massa i deixeu-la reposar tapada durant uns 30 minuts. A continuació torneu a plegar la massa. Es tracta de què les nous vagin quedant ben integrades. Deixeu-la reposar 30 minuts més.
  • Llavors formeu el pa de motlle, bé fent 2, 3 o 4 boles o bé desgasant a consciència i enrotllant-lo en forma de cilindre i plegant els extrems endins (com he fet jo aquesta vegada).
  • Col·loqueu la massa dins un motlle de plum-cake untat amb una mica d'oli, i deixeu-la reposar tapada durant una altra hora.
  • Passat el temps, enforneu (en forn preescalfat) uns 30 minuts a 220 ºC.
  • Un cop cuit, treieu-lo del motlle i deixeu-lo refredar sobre una reixeta.
També podeu canviar les nous per pipes o per avellanes torrades, etc... Jo en faig llesques i el congelo per tota la setmana.



No hay comentarios:

Publicar un comentario