La primera vegada que vaig sentir la paraula xucrut, vaig haver de buscar al google quina mena d'aliment era. Recordo que érem al Racó de Sants, on fan una torrada deliciosa de xucrut amb salsitxa fumada i maionesa de mostassa. Val a dir que ens va semblar una combinació genial. Així doncs, per què no fer si fa no fa el mateix, però en forma de quiche? Ho vaig fer un dia que tenia convidats...un pèl arriscat potser...però tothom va repetir! No en va quedar ni una engruna!
Ingredients (per un motllo de 22 cm)
- 1 làmina de pasta de full
- 1 ceba grossa (millor ceba tendra o de Figueres)
- 250g de salsitxa fumada
- 250g de xucrut (el meu en llauna, crec que del supermercat que comença amb Mer i acaba en dona)
- 2 ous
- 375 mL llet
- 75g de formatge emmental ratllat
- nou moscada
- sal i pebre
Preparació
- Per començar, escorreu molt bé el xucrut, per tal que no surti aigua de la quiche.
- Talleu la ceba a làmines i sofregiu-la en oli d'oliva o mantega.
- Un cop la ceba sigui rossa, incorporeu la salsitxa tallada a rodanxes i deixeu-la daurar uns 5 minuts.
- Llavors afegiu el xucrut a la paella i doneu-hi unes voltes.
- Folreu un motlle amb la pasta de full i punxeu-ne el fons, les parets sense punxar.
- Afegiu la llet i els ous batuts a la mescla anterior i aboqueu-ho tot dins el motllo, amb sal, pebre i nou moscada.
- Cobriu-ho amb el formatge ratllat
- Enforneu durant uns 25 minuts a 200ºC
- Serviu, calenta o tèbia i a disfrutar!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario