Aquesta és la meva primera Sacher que vaig fer seguint una recepta de la Mireia Carbó ("La cuina Salvavides"). Trobo que és un pastís senzill, que llueix molt i a sobre està boníssim! La cobertura de xocolata ha estat el millor...si no, pregunteu-li al més petit de tots, que es va cruspir tota la cobertura i va deixar la resta...!! Bromes a part, no pensava que pogués quedar tant brillant i lliseta. Ara sí, potser hagués estat millor un motlle de 22 cm perquè quedés un pa de pessic una mica més alt.
Ingredients
Pa de pessic
- 150 g de xocolata 70% cacau
- 100 g mantega
- 150 g sucre
- 120 g farina
- 4 ous
- 1 culleradeta de llevat en pols
Farcit
- Melmelada de maduixa, gerds, albercoc, etc.
Almívar
- 100 g sucre
- 100 g aigua
- un rajolí de licor (jo Cointreau)
Cobertura de xocolata
- 150 g xocolata 70% cacau
- 150 mL nata líquida (35% MG)
- 75 g mantega
Preparació
Pa de pessic
- En un bol, feu la xocolata a trossets petits i la mantega. Desfeu-los al bany maria. A continuació, deixeu-ho que s'atemperi.
- Amb la batidora elèctrica de varetes, bateu els rovells amb la meitat del sucre, fins a què blanquegin i doblin el volum.
- Munteu les clares a punt de neu (jo ho faig amb un pessic de sal), i a mesura que facin bromera, aneu afegint la resta del sucre, a poc a poc, sense deixar de batre.
- Incorporeu els rovells a la xocolata, ja tèbia, remenant de baix a dalt amb cura..
- Incorporeu la meitat de la farina (barrejada amb el llevat) a la barreja anterior i una cullerada de clares, remenant de baix a dalt amb cura.
- Acabeu d'incorporar la farina i les clares amb 2 vegades més, remenant amb cura, perquè la barreja no perdi volum.
- Disposeu la preparació dins un motllo (untat amb mantega i farina) i coeu al forn preescalfat a 180ºC, durant uns 30 min.
Almívar
- En un cassó petit, feu bullir l'aigua i el sucre durant 4 minuts
- Un cop fora del foc, afegiu-hi el rajolí de licor
Muntatge del pastís
- Quan el pa de pessic sigui fred, obriu-lo per la meitat amb un ganivet de serra i repartiu-hi una part de l'almívar a la cara interior de totes dues meitats.
- Unteu-lo amb melmelada i tanqueu-lo com si es tractés d'un entrepà.
Cobertura de xocolata
- Piqueu la xocolata petitona i poseu-la dins un bol amb la mantega.
- Escalfeu la nata i just quan arrenqui el bull, retireu-la del foc i afegiu-la al bol de la xocolata. Deixeu reposar un minut i remeneu per a homogeneitzar la barreja.
- Col·loqueu el pastís sobre una reixeta amb un plat a sota, i aboqueu-hi la xocolata per sobre, fent que cobreixi tot el pa de pessic (no li passeu cap espàtula per a evitar que quedin marques)
- Disposeu el pastís en una safata addient i cap a la nevera!
No hay comentarios:
Publicar un comentario