lunes, 25 de enero de 2010

Pastís Sacher amb estrella


Aquesta és la meva primera Sacher que vaig fer seguint una recepta de la Mireia Carbó ("La cuina Salvavides"). Trobo que és un pastís senzill, que llueix molt i a sobre està boníssim! La cobertura de xocolata ha estat el millor...si no, pregunteu-li al més petit de tots, que es va cruspir tota la cobertura i va deixar la resta...!! Bromes a part, no pensava que pogués quedar tant brillant i lliseta. Ara sí, potser hagués estat millor un motlle de 22 cm perquè quedés un pa de pessic una mica més alt.

Ingredients

Pa de pessic
  • 150 g de xocolata 70% cacau
  • 100 g mantega
  • 150 g sucre
  • 120 g farina
  • 4 ous
  • 1 culleradeta de llevat en pols
Farcit
  • Melmelada de maduixa, gerds, albercoc, etc.
Almívar
  • 100 g sucre
  • 100 g aigua
  • un rajolí de licor (jo Cointreau)
Cobertura de xocolata
  • 150 g xocolata 70% cacau
  • 150 mL nata líquida (35% MG)
  • 75 g mantega
Preparació

Pa de pessic
  • En un bol, feu la xocolata a trossets petits i la mantega. Desfeu-los al bany maria. A continuació, deixeu-ho que s'atemperi.
  • Amb la batidora elèctrica de varetes, bateu els rovells amb la meitat del sucre, fins a què blanquegin i doblin el volum.
  • Munteu les clares a punt de neu (jo ho faig amb un pessic de sal), i a mesura que facin bromera, aneu afegint la resta del sucre, a poc a poc, sense deixar de batre.
  • Incorporeu els rovells a la xocolata, ja tèbia, remenant de baix a dalt amb cura..
  • Incorporeu la meitat de la farina (barrejada amb el llevat) a la barreja anterior i una cullerada de clares, remenant de baix a dalt amb cura.
  • Acabeu d'incorporar la farina i les clares amb 2 vegades més, remenant amb cura, perquè la barreja no perdi volum.
  • Disposeu la preparació dins un motllo (untat amb mantega i farina) i coeu al forn preescalfat a 180ºC, durant uns 30 min.
Almívar
  • En un cassó petit, feu bullir l'aigua i el sucre durant 4 minuts
  • Un cop fora del foc, afegiu-hi el rajolí de licor
Muntatge del pastís
  • Quan el pa de pessic sigui fred, obriu-lo per la meitat amb un ganivet de serra i repartiu-hi una part de l'almívar a la cara interior de totes dues meitats.
  • Unteu-lo amb melmelada i tanqueu-lo com si es tractés d'un entrepà.
Cobertura de xocolata
  • Piqueu la xocolata petitona i poseu-la dins un bol amb la mantega.
  • Escalfeu la nata i just quan arrenqui el bull, retireu-la del foc i afegiu-la al bol de la xocolata. Deixeu reposar un minut i remeneu per a homogeneitzar la barreja.
  • Col·loqueu el pastís sobre una reixeta amb un plat a sota, i aboqueu-hi la xocolata per sobre, fent que cobreixi tot el pa de pessic (no li passeu cap espàtula per a evitar que quedin marques)
  • Disposeu el pastís en una safata addient i cap a la nevera!

No hay comentarios:

Publicar un comentario