Cal aprofitar l'hivern per fer aquesta recepta, donat que l'elaboració exigeix estar-se removent l'arròs des de l'inici fins la fi, amb tota la caloreta i paciència que això suposa. Ara, no us la podeu deixar perdre! El risotto fet a casa no té res a veure amb el que us poden servir a qualsevol lloc. I si teniu convidats, és un plat senzill que us farà quedar com uns reis.
Ingredients (2 persones)
- 160 g d'arròs arborio o carnaroli
- 1 sobret de ceps deshidratats
- 100 g de xampinyons
- 100 g de carbassa
- 1 porro
- 100 mL de vi blanc sec
- 600 mL de brou de verdures o de pollastre (millor que no contingui patata)
- 45 g de parmesà ratllat
- 1 cullerada de mantega
- unes fulles d'eufàbrega fresca
- sal i pebre
Preparació
- Hidrateu els ceps amb aigua tèbia un mínim de 15 minuts
- Netegeu els xampinyons i feu-ne làmines
- Talleu la carbassa a dauets
- Poseu el brou en una cassola al foc.
- Talleu el porro a rodanxes fines i sofregiu-lo a foc lent en una altra cassola amb un raig d'oli d'oliva
- Quan s'hagi daurat una miqueta, afegiu-hi la carbassa i doneu-hi unes voltes. A continuació, afegiu-hi els xampinyons. Cal que es vagin estovant totes les verdures a foc baix.
- Un cop s'hagi evaporat l'aigua de les verdures, afegiu-hi els ceps (retallats a trossets) amb una mica de l'aigua del remull. Saleu i deixeu evaporar aquesta aigua a foc alegre.
- Tot seguit, abaixeu el foc i incorporeu-hi l'arròs. Doneu-hi unes quantes voltes fins a què es dori una miqueta.
- Llavors afegiu el vi blanc i espereu a què s'evapori a foc mitjà.
- Un cop evaporat, afegiu un parell de cullerots del brou que ja teníem al foc i que ha d'estar bullint.
- A partir d'ara, la mecànica consisteix en anar remenant contínuament l'arròs i afegir brou bullent a mida que es vagi absorbint el líquid.
- La cocció dura entre 16 i 18 minuts.
- Quan manquin un parell de minuts per acabar la cocció rectifiqueu de sal i afegiu-hi la mantega, el parmesà, el pebre i l'eufàbrega.
- Barregeu bé i serviu de seguida.
No hay comentarios:
Publicar un comentario