jueves, 22 de octubre de 2009

Hamburgueses de tofu amb salsa de iogurt i menta


Aquestes hamburgueses em semblen molt adients per aquells dies que l’estómac demana alguna menja lleugera. A més a més, es poden congelar i dur a la carmanyola quan cal dinar a la feina. La recepta és una adaptació del llibre ”Les 100 receptes més ràpides de la cuina vegetariana” de Mª Pilar Ibern Garcia.

Ingredients

Per les hamburgueses
1 pastilla de tofu
4 cullerades de pastanaga ratllada
½ bulb de fonoll tallat en brunoise
la pell ratllada d’1 taronja
sal, pebre
llavors de sèsam torrat o de rosella per decorar
oli d’oliva per fregir

Per la salsa
1 iogurt grec
5 fulles de menta
2 culleradetes de melmelada de taronja

Preparació

  • Talleu el tofu en làmines i premseu-les entre papers de cuina, amb un pes al damunt. Convé que quedi ben eixut.
  • Mentrestant, ratlleu la pastanaga i talleu el fonoll ben menut. Ratlleu també la pell de la taronja, vigilant de què no se’ns hi incorpori cap part blanca, que amargaria.
  • Amb una forquilla, esmicoleu el tofu i barregeu-hi les verdures i la pell de la taronja fins a què us quedi una massa homogènia. Afegiu-hi sal i pebre al gust.
  • Formeu les hamburgueses. Us aconsello que les feu petitones i que les apreteu molt bé perquè no s’esmicolin en fregir-les.
  • Escalfeu oli d’oliva en una paella i fregiu-hi les hamburgueses.
  • Decoreu les hamburgueses amb unes llavors de sèsam torrat o de rosella.
  • Prepareu la salsa triturant les fulles de menta amb el iogurt grec i la melmelada de taronja.
  • Serviu les hamburgueses amb la salsa, acompanyades d’una amanida escaient. Si no podeu preparar la salsa de menta, també queden bones amb una mica de melmelada de taronja.

No hay comentarios:

Publicar un comentario